Dit is nieuw leven

Eerste Paasdag was in 2022 Extra bijzonder voor Thomas. Meer dan zeventig mensen lieten zich dopen in Mozaïek0318. Zij gingen onder in het watergraf. Een graf dat een einde betekent voor fouten, vragen, pijn en falen. Maar ook een graf dat ruimte maakt voor een nieuw begin. Een leven dat nieuw, hersteld en gewenst is. Een leven met Jezus!

Voor Thomas is de doop het begin van een leven met Jezus. Hij is niet gelovig opgevoed, maar gaat nu vol voor Jezus. Tijdens een dienst op de Betheld voelt hij zich aangeraakt door God “Ik wist dat dit echt is en goed. Ik hoefde niet meer bang te zijn over wat andere mensen van mij vinden.”

De kerk was eerst niet een veilige plek voor Thomas. Hij voelde zich niet welkom. Toch besloot hij na zijn bekering om weer te gaan. Ook hij hoorde in een dienst over de doop. In een week tijd vroegen meerdere mensen of dit niet iets voor hem was. Eerst twijfelde hij nog: “Ik voelde een strijd. Ben ik wel een goed genoeg christen om me te laten dopen? Ik heb nog niet eens de hele Bijbel uit. Na wat mooie gesprekken, kwam ik erachter dat het wel voor mij was. De doop is geen examen, maar het startpunt van een leven met God.”

Thomas is eigenaar van een ijssalon. De winkel was eerst het belangrijkste in zijn leven: “De ijssalon ging voor alles. Op een gegeven moment werkte ik zo’n beetje altijd. Nu is het niet meer mijn doel, maar een middel om te dienen in Gods koninkrijk. Het geeft mij de kans om anderen te ontmoeten en veel mooie gesprekken over het geloof te voeren.